trešdiena, 2017. gada 11. oktobris

Pildītās tortilju laiviņas.


Tie, kam garšo tortiljas, zin, cik kaitinoša var būt to ēšana, kad pa visām malām pildījums grib ārā lauzties. Un tādēļ izcili labs ir šis izstrādājums- tortilju laiviņas!
Līdz šim gan tikai "Prisma" veikalu tīklā esam tādas redzējuši. Un tad vienmēr pāris kastītes iepērkam! 
Pildīšanas iespējas- visdažādākās! Pēc katra ēšanas/neēšanas paradumiem, vēlmēm un ledusskapja iespējām!
Mūsu TOP variants ir ar gaļu. Sātīgi, ar viegli pieejamām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas: 1 kastīte (8 gab.) tortilju laiviņas;
                      500 gr maltā gaļa;
                      1 liels sīpols,
                      1 bundžiņa konservētās pupiņas;
                      svaigās sastāvdaļas - 1/2 paprika, 1 tomāts;
                      200gr marinēti šampinjoni;
                      200 gr siers;
                      kāda mērce (bez tā noteikti var arī iztikt), garšvielas (gaļas pagatavošanai).

Pagatavošana: sākumā pagatavo malto gaļu- uz pannas apcep sīpolu, pievieno gaļu un garšvielas un cep līdz gatavībai. Gatavai jau iemaisa pupiņas.
Sarīvē sieru, atstājot 8 šķēles nesarīvētas.
Uz plāts izkārto laiviņas. Katrā iekaisa nedaudz sarīvētā siera. Pāri pilda sacepto gaļu. Pa virsu kārto sīki sagriezta tomāta gabaliņus, papriku. Pārlaista ar kādu salātu mērci (vai majonēzi/ kečupu), apkaisa ar atlikušo rīvēto sieru. Kā pēdējās pa virsu izkārto veselās siera šķēles.
Pirms došanas uz cepeškrāsni-

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī ~6-10 min. Tā, lai tortilju maliņas ir apbrūnējušas un siers izkusis. 
Pirms ēšanas pāris minūtes padzesē, jo pildījums ir karsts! 

Mmmmmm....

Ja visas uzreiz neapēd, labi var arī otrā dienā uzsildīt. Garšo tāpat labi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru