piektdiena, 2019. gada 29. marts

Melleņu kēksiņi jeb mafini.

Šie kēksiņi izdodas tikai ar saldētām mellenēm. Jo tad cepoties visas ogas neizšķīst. Tādēļ parasti tos gatavoju ogu nesezonā! 
Mellenīgi, nedaudz skābeni, bet gana saldi. 
Sastāvdaļas:
    200 gr saldētas mellenes (meža mellenes),
    200 gr brūnais cukurs,
    2 ēd/k vaniļas cukurs,
    2 olas,
    300 gr milti,
    1 ēd//k cepamais pulveris,
    100 gr sviests,
    150 ml piens,
    sula no 1/2 citrona,
    ja vēlas, tad klāt vēl var pievienot 30 gr šokolādes.

Pagatavošana: 
- olas ar abiem cukuriem sakuļ līdz gaisīgai masai;
- pievieno izkausētu sviestu un citrona sulu;
- iesijā un iemaisa miltus un cepamo pulveri;
- pielej pienu un smalki sakapātu šokolādi, visu samaisa;
- kā pēdējās pievieno saldētās mellenes, samaisa un pa karotei liek silikona mafina formiņās.

- Cep 180grādos līdz virspusītes paliek zeltaini brūnas  ( aptuveni 25-30 minūtes).


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru