ceturtdiena, 2020. gada 2. aprīlis

Divkrāsu šokolādes kūka.


Šokolādes kūkas mūsmājās garšo visiem. Un cepu es tās gana bieži un dažādas. 
Šī ir tāda treknāka versija, svara vērotājiem nederēs! Kūku veido 3 kārtas -pamata biskvīta kārta, sviesta krēma kārta un virspusē divu krāsu šokolāde.

Sastāvdaļas: pamatnei-
    2 olas,
    200gr milti,
    60 gr brūnais cukurs,
    50 gr sviests,
    200 ml piens,
    2 ēd/k kakao (nesaldinātais),
    1 t/k cepamais pulveris;
virskārtai
    100 gr sviests,
    150gr pūdercukurs,
    1 ēd/k ūdens,
    200gr tumšā šokolāde,
    30gr baltā šokolāde.

Pagatavošana:
  • pamatkārtas pagatavošanu sāk ar olu un cukura saputošanu līdz gaisīgai masai. Pieputo klāt mīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, kakao, cepamo pulveri. Pie olu masas pa daļām ber sausās sastāvdaļas un lej pienu, kārtīgi samaisa;
  • formiņu izklāj ar cepampapīru, lej tajā mīklu un cep 200grādos 13-15 minūtes. Atdzesē;
  • pagatavo sviesta krēmu- puto mīkstu sviestu ar pūdercukuru, beigās pievieno arī ūdeni. Sanāk gaišs un gaisīgs krēms! Apsmērē atdzisušo kūkas pamatni;
  • ūdens peldē izkausē abas šokolādes (vai var to darīt mikroviļņu krāsnī). Kūku pārlej ar tumšo šokolādi, izlīdzina. Un tad lej balto šokolādi, veido vēlamo "zīmējumu"! Teiksim, balto šokolādi kad lej līnijās un pēc tam ar koka iesmiņu izvelk līnijas.

Šāda šokolāde kūka ir populāra Somijā. Visus daudzumus ņemot divreiz vairāk, cep tad uz cepeškrāsns plāts.
Saldu dienu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru