trešdiena, 2020. gada 29. aprīlis

Spagetti ar boloņas mērci.

Man Itālijas garša visvairāk ir kā pica, makaroni un to piedeva- Boloņas mērce. Ja picu un Boloņas mērci mājās gatavoju bieži, tad līdz pastas (makaronu) taisīšanai gan vēl neesmu nonākusi. Varbūt kādreiz!
Bet pagatavot Boloņas mērci nav nekas sarežģīts. Taisu to gana klasisku.
Sastāvdaļas:
    400gr liellopa maltā gaļa,
    2 sīpoli,
    3 daiviņas ķiploks,
    1 liels burkāns,
    400-500gr tomāti savā sulā (smalcinātie),
    100ml sarkanvīns,
   garšvielas- sāls, pipari, paprikas pulveris, kāda kopējā gaļas garšviela, dilles. Jā, tieši dilles, jo mūsmājās baziliks nav cieņā.

Pagatavošana:
- sagriež sīpolus un ķiplokus, sarīvē burkānus un apcep uz pannas;
- pievieno malto gaļu un garšvielas. Pavisam nedaudz apcep, tik vien, lai gaļa zaudē savu sarkano krāsu;
- lej klāt sarkanvīnu, tomātus savā sulā. Liek pannai vāku un sautē kādas 20-25 minūtes. Pa laikam gan apmaisa;
- kamēr mērce gatavojas, izvāra arī makaronus (spageti).
Un gardas pusdienas vai vakariņas gatavas! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru