otrdiena, 2020. gada 4. februāris

Ciparu kūka. Šablonkūka.


Pirms gada par absolūtu konditorejas "bombu" kļuva ciparu jeb burtu jeb šablonkūkas. Kā nu kurā vietā dēvētas. Vizuāli ļoti pievilcīgas, dekorēt arī viegli un var izmantot jebkuras ogas,augļus vai jebko citu, kas patīk un garšo!
Pamatkārtas visbiežāk cep divu veidu -kā meduskūkai vai  klasisko biskvītu.

Es savai pirmajai ciparkūkai izmantoju kādas krievu konditores video recepti - Ciparkūka kuras pamatkārtas veido medus biskvīts.
Visu daudzumu ņēmu dubultā, jo bija nepieciešami divi cipari. No receptē dotā daudzuma iznāks viens cipars/ burts. Mīklu var izrullēt ļoti plānu, līdz ar to mana kūka sastāvēja no 4 kārtām.
Starp kārtām liek krēmu. Šeit gan nepieturējos pie dotās receptes, bet izmantoju divus sev jau pārbaudītus krēmus - krēmsiera krēmu ar šokolādi no bloga "Janas kūkas". un krēmsiera/ citrona krēmu (200gr krēmsiers, 100ml saldais krējums, 60gr pūdercukurs, miziņa no 1 citrona).

Pagatavošanas procesā-


Dekorēšana notiek jau nākamajā dienā, kad kūka ir savilkusies.

Krāsainas un garšīgas svētku reizes!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru