trešdiena, 2020. gada 12. februāris

Šokolādes saldā "desa".


Viens varen salds, grēcīgs un garšīgs laika pārbaudi izturējis deserts! Daudziem - bērnības klasika! Populārs no tiem laikiem, kad mafini, popkeiki un musa kūkas vēl nebija ikdienā mājās gatavošanas kārtībā.
Mums garšo visiem- no opja līdz mazbērniem!
Ļoti forši, ka arī bērnus var iesaistīt gatavošanas procesā. Un bērniem arī patīk!
Sastāvdaļas:
    400gr cepumi "Selga" (vai kādi līdzīgi),
    100gr sviests,
    150gr tumšā šokolāde,
    1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru,
    piedevām jau pēc savas gaumes un vēlmēm - rozīnes, žāvētas dzērvenes, marmelāde, apgrauzdēti rieksti...

Pagatavošana:
  • sadrupina cepumus, pievieno 30gr sasmalcinātu šokolādi un citas piedevas (sagrieztu marmelādi, izmērcētas un nosusinātas rozīnes un dzērvenes, sasmalcinātus riekstus);
  • katliņā izkausē sviestu ar šokolādi (120gr). Pielej iebiezināto pienu un visu samaisa viendabīgā masā;
  • šokolādes masu pārlej pār sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisa;
  • uz izklātas pārtikas plēves ber gatavo masu un saspiežot izveido "desas" formu. Aptin vēl ar folliju un liek ledusskapī uz pāris stundām vai nakti. Ja deserts nepieciešams ātrāk, tad atdzist ieliek saldētavā.
Ja vēlas, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru