pirmdiena, 2020. gada 17. februāris

Cepumi "Riekstiņi" ar iebiezināto pienu.

Kurš gan nav ēdis vai vismaz dzirdējis par šiem gardajiem cepumiem?! Saldiem, ar mīkstu pildījumu... mmmm....
Sensenos laikos mājās  mums bija mazas alumīnija (laikam!) pusriekstiņu formas. Čakars ar pagatavošanu bija liels, jo katra formiņa bija jāietauko, mīkla jāspiež un pēc tam tā, lai pirkstus neapdedzina, gatavais cepums arī jāizņem. Un atkal viss no gala.
Tagad process kļuvis ātrs un vienkāršs! Tik vien kā vajadzīga riekstiņu cepšanas panna. Savējo es pasūtīju no ķīniešiem, no AliExpress (cena ~20 eiro). Nekādas augstās tehnoloģijas nav, bet savu uzdevumu pilda lieliski. 1x var izcep 12 pusītes. 
Tā kā mūsmāju riekstiņu mīklas recepte no Padomju laikiem nebija saglabājusies, meklēju un lasīju internetā pieejamās. Par pamatu ņemu šo mīklas recepti, nedaudz pārmainot proporcijas. Sanāk lieliski riekstiņi!
Sastāvdaļas: mīklai-
    150gr sviests (istabas t),
    250gr milti,
    60gr cukurs,
    1 ēd/k vaniļas cukurs,
    1 ola,
    1 t/k cepamais pulveris,
    šķipsniņa sāls;
pildījumam
    1 bundža vārītais iebiezinātais piens,
    100gr krēmsiers.

Pagatavošana:
  • bļodā liek sviestu, iesijā tajā miltus un cepamo pulveri, pievieno abus cukurus un sāli. Saberž visu drumstalās;
  • pievieno olu un samīca viendabīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un atstāj uz ~30min.;
  • ņem pa gabaliņiem mīklu, izrullē garā desiņā un sagriež nelielos gabaliņos. Protams, cik lielus mīklas gabaliņus jums vajag, tas atkarīgs no formiņas lieluma. Izcep un atdzesē;
  • pagatavo pildījumu - sakuļ iebiezināto pienu un krēmsieru (istabas temperatūras) līdz masa kļuvusi viendabīga un gaisīga;
  • atdzisušas riekstiņu pusītes pilda ar krēmu un pa 2 saspiež kopā. Novieto vēsā vietā. Manuprāt, riekstiņi vislabāk garšo, kad ir nakti "atpūtušies".




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru