piektdiena, 2020. gada 5. jūnijs

Jaunie kartupelīši ar garnelēm.

Foršais laiks, kad vasaras sākumā ir ienākusies jauno kartupeļu raža! No saviem laukiem gan vēl kāds laiciņš jāgaida, bet svešzemju jauno ražu nu jau var sākt baudīt. 
Pilnīgi cita garša kā ziemu pārdzīvojušiem kartupeļiem.
Vislabāk garšo ar gaileņu mērci. Gadiem ap Jāņu laiku šāds ēdiens tiek izbaudīts! Bet, kamēr arī gailenes vēl neaug, kartupelīšus taisu ar citāda veida piedevām. Īpaši mums garšo ar garnelēm un zilā siera mērci. Un svaigām dillēm! Mmmmmm....
Sastāvdaļās būs nepieciešami mazie, jaunie kartupelīši, garneles, zilais siers, saldais krējums (vai mērču krējums), rīvēts kāds viegli kūstošs siers, sāls, pipari, svaigas dilles.
Pagatavošanā nekas sarežģīts- notīra un novāra kartupeļus (ne līdz pilnai gatavībai). Tos apzināti ņemu mazus, lai nav jāgriež un skaistas apaļas bumbiņas paliek! Nokāšs un pārliek karstumizturīgā traukā, apkaisa ar zilo sieru, garnelēm. Mērču krējumu sajauc ar garšvielām, aplej kartupeļus. Krējumu ņemu tikai tik daudz, lai trauka apakšā ~1-2cm slānis būtu. Cepeškrāsnī cep ~10 minūtes, tad pārkaisa ar rīvēto sieru un vēl pāris minūtes apcep. 

Pasniedzot noteikti apkaisa ar dillēm!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru