pirmdiena, 2020. gada 22. jūnijs

Klasiskā Ņujorkas siera kūka.


Visu siera kūku aizsākums. Pamats.
Ļoti gaisīga, maiga, ar citronu svaigumu!
Nav tā ātrākā torte savā pagatavošanā, bet noteikti ir tā vērta! Gatavojama iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas.

Sastāvdaļas:
   200gr sviesta cepumi,
   120 gr sviests,
   500 gr krēmsiers,
   100ml saldais krējums,
   140gr cukurs,
   1 ēd/k vaniļas cukurs,
   3 olas,
   2 citroni,
   2 ēd/k kukurūzas milti,
   virskārtai- 300ml skābais krējums, 4 ēd/k cukurs.

Pagatavošana:

  • pagatavo pamatkārtu- sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa. Tortes formas (ar noņemamām malām) pamatni izklāj ar cepampapīru, liek cepumu masu un piespiežot izlīdzina, arī ~2cm augstumā malas. Liek saldētavā uz 20 minūtēm;
  • gatavo krēmīgo masu - istabas temperatūras krēmsieru puto ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz tad kļuvis mīksts un viendabīgs. Pievieno kukurūzu miltus un saldo krējumu, saputo vēlreiz. Pa vienai pievieno olas un turpina putot. Kā pēdējo iemaisa sulu un norīvētu miziņu no 2 citroniem;
  • formiņu kārītgi no ārpuses aptin ar foliju. Lej uz cepumu kārtas krēmsiera masu. Liek cepties cepeškrāsnī uz plāts, kurā ieliets ~2cm ūdens. Cep 180grādos 40-50 minūtes;
  • samaisa skābo krējumu ar cukuru. Pārsmērē kūkas virsmu ar šo un turpina vēl 10 minūtes cept. Atslēdz krāsni, izņem plātni ar ūdeni un pie nedaudz pavērtām durvīm ļauj kūkai vienmērīgi atdzist;
  • uz nakti kūku novieto vēsumā. Pasniedz ar svaigām zemenēm.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru