trešdiena, 2020. gada 17. jūnijs

Kliju - sīpolu maize jeb pīrāgs.

Ja cep maizes/kēksa garenajā formiņā, šī top par sāļo maizi. Bet, ja mīklu lej un cep apaļajā formā, apkaisa ar papildus piedevām, sieru un zaļumiem, tas kļūst par pīrāgu. Izvēle paša ziņā!
Manā ēdienkartē visbiežāk tomēr šī ir veselīgā maize. To ēdam gan tāpat nogriežot pa šķēlei vai citreiz liekot virsū ko sirds kāro (piemēram, ar lasi garšo lieliski!).
Sastāvdaļas:
   100 gr auzu klijas,
   500 gr vājpiena biezpiena (vai arī puse no svara biezpiens, otra puse- bezpiedevu jogurts),
   2 olas,
   50-70 gr grauzdētie sīpoli (tie, ko veikalos nopērkam),
   50 gr milti (vislabāk kādi pilngraudu),
   10 gr sausais raugs,
   garšvielas - sāls, ķimenes, ķiplokpulveris, pipari, sīpolpulveris (lai izteiktāka sīpolu garša ir) ....
   zilais siers, rīvēts kāds kūstošs siers.

Pagatavošana:
  • sakuļ olas ar garšvielām, piemaisa biezpienu, klijas. Pieber miltus un raugu, visu kārtīgi samaisa;
  • noliek mīklu uz ~40min siltumā;
  • pirms mīklu lej formiņā, iemaisa tajā grauzdētos sīpolus un drupinātu zilo sieru (ja garšo);
  • cep 200grādos 35-40 minūtes. Ja grib, neilgi pirms cepšanas beigām apkaisa ar rīvētu sieru un vēl nedaudz apcep.

Šo mīklu var labi izmantot arī sāļo pīrāgu pamatam. Tad pietiek ņemt pusi no visa daudzuma. Un virsū jau kārto, ko sirds vēlas- sēnes, apceptus dārzeņus, lasi....
Lai garda vasara!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru